Newcastle blijft hopen op ontsnapping na eerste zege Benítez

Manager Rafael Benítez heeft in zijn vijfde duel bij Newcastle United eindelijk zijn eerste zege geboekt. The Magpies waren in eigen huis te sterk voor Swansea City: 3-0. De ploeg van basisspelers Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita houdt zo zicht op handhaving.

Na de zege van Sunderland op Norwich City eerder in de middag (0-3) moest Newcastle winnen om de veilige plaatsen in de Premier League in het zicht te houden. Benítez stelde Anita op als vervanger van de geblesseerde Daryl Janmaat. De multifunctionele Anita speelde dit seizoen al als linksback en controlerende middenvelder, maar mocht het tegen Swansea als rechtsback proberen. Ook Georginio Wijnaldum en Leroy Fer (van 2007 tot 2011 nog ploeggenoten bij Feyenoord) stonden tegenover elkaar aan de aftrap in het St. James' Park.

Na een moeizame eerste helft van beide kanten was het centrale verdediger Jamaal Lascelles die de thuisploeg in de 41ste minuut op voorsprong bracht. De Engelsman werkte een hoekschop van Andros Townsend via de doelman binnen. Twintig minuten voor tijd verdween de Nederlandse inbreng volledig, nadat Anita, Wijnaldum en Fer allen gewisseld werden.

In de slotfase ging Swansea nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar pogingen van onder anderen Jefferson Montero en Modou Barrow troffen geen doel. Moussa Sissoko liet het stadion in de 83ste minuut vervolgens ontploffen door de tweede treffer voor de thuisploeg binnen te knallen. Net als bij de 1-0 gebeurde dat uit een corner. Townsend zorgde een minuut voor tijd voor het slotakkoord door uit een counter de derde voor zijn ploeg te maken.

Na nederlagen tegen Leicester City, Norwich City en Southampton en een gelijkspel tegen Sunderland kan Benítez zo voor het eerst drie punten bijschrijven als manager van Newcastle. Door de zege houdt de club zicht op de veilige plaatsen. Nummer zeventien Norwich City staat met een duel meer gespeeld drie punten voor op The Magpies. Rivaal Sunderland heeft twee punten meer dan Newcastle.