New York Red Bulls sluit Belgische spits weer in de armen na racisme-rel

Reacties

Dante Vanzeir keert terug op het trainingsveld van New York Red Bulls. De Belgische spits is na een racisme-rel voor zes weken geschorst, maar mag in ieder geval weer meetrainen bij zijn werkgever. 

New York Red Bulls sluit Belgische spits weer in de armen na racisme-rel
© Pro Shots

Vanzeir was het tijdens de wedstrijd tegen San José Earthquakes niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en zei: 'What a monkey'. Daarmee bedoelde hij naar eigen zeggen: wat een domoor. Tegenstander Jeremy Ebobisse dacht dat Vanzeir andere intenties had en reageerde aangeslagen. De aanvaller ging door het stof en accepteerde een schorsing van zes wedstrijden en een boete van tienduizend dollar. Bovendien moet Vanzeir een cursus volgen om een herhaling te voorkomen.

Vanzeir komt voorlopig dus niet in actie in het shirt van New York Red Bulls en besloot tot nader order niet deel te nemen aan de training. Die maatregel is na een grondig onderzoek ondertussen opgeheven. De commissie van de Major League Soccer (MLS) gelooft dat Vanzeir inderdaad geen racistische intentie had richting iemand, maar wel een fout woord gebruikte dat zeer gevoelig kan liggen.

Na die uitspraak besloot New York Red Bulls Vanzeir weer toe te laten op het trainingsveld. Ook zijn ploeggenoten zouden achter die beslissing staan. Normaal gesproken kan Vanzeir op 21 mei tegen Montreal Impact zijn rentree maken. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.