Nesta gaat bij Frosinone voor nieuwe poging Serie A te halen

Reacties

Alessandro Nesta wordt de nieuwe trainer van Frosinone. De 78-voudig Italiaans international tekende een contract tot de zomer van 2021 bij I Canarini. De Italiaan volgt daarmee Marco Baroni op, die vorig jaar met Frosinone naar de Serie B degradeerde.

Nesta gaat bij Frosinone voor nieuwe poging Serie A te halen

Voor de 43-jarige Nesta is zijn entree bij Frosinone een nieuwe kans, opnieuw een uitdaging om de Serie A te halen. Vorig seizoen was hij trainer van Perugia, waarmee hij als vierde eindigde in de Serie B, maar in de play-offs om promotie werd hij met zijn ploeg uitgeschakeld door Hellas Verona. Volgend seizoen treft hij zijn oude club Perugia in de Serie B, want Frosinone degradeerde vorig seizoen naar het tweede niveau. Voorheen was Nesta al trainer bij Miami FC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De trainersloopbaan van Nesta steekt nog schril af tegen zijn carrière als speler. In zijn vaderland was de verdediger actief voor Lazio en AC Milan, waarna hij in 2012 naar Montreal Impact vertrok om zijn loopbaan in 2014 af te sluiten bij het Indiase Chennaiyin.

Nesta vierde in clubverband grote successen met Lazio en Milan. Met de Romeinen won de verdediger onder meer de laatste editie van de Europa Cup II (1999) en de Italiaanse dubbel (2000). In het shirt van de Rossoneri won Nesta twee keer de Champions League (2003, 2007) en werd hij eveneens twee keer kampioen (2004, 2011). Op het EK 2000 in Nederland en België was hij een van de belangrijkste pionnen in het team dat Nederland de weg naar de finale versperde. Italië verloor in De Kuip echter de finale van Frankrijk, maar behaalde zes jaar later de ultieme revanche op de Fransen door uitgerekend tegen de Fransen wereldkampioen te worden.

Hoewel Nesta op dat WK zijn grootste prijs binnensleepte, zal dat toernooi altijd een smetje blijven op de loopbaan van de verdediger. Hij miste bijna het gehele toernooi vanwege een opgelopen blessure in de tweede groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Marco Materazzi verving Nesta dat toernooi en speelde een hoofdrol. In de finale maakte hij met een kopbal de Franse openingsgoal van Zinédine Zidane onschadelijk. Deze twee mannen vertolkten in de verlenging bovendien gezamenlijk de absolute hoofdrol. Zidane gaf Materazzi een kopstoot, waarna hij in zijn allerlaatste voetbalwedstrijd met rood van het veld werd gestuurd. Italië won uiteindelijk het toernooi na strafschoppen.

Nesta vormde tijdens zijn loopbaan als international lang een perfect verdedigingsduo met Fabio Cannavaro. Zijn partner in crime werd in Duitsland tot Speler van het Toernooi uitgeroepen. De 45-jarige Italiaan was in 2019 nog even bondscoach van China, maar nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen, gaf hij er de brui aan.

Alessandro Nesta bekijkt zonder scheenbeschermers hoe Frank de Boer naar de penaltystip loopt.
Alessandro Nesta bekijkt zonder scheenbeschermers hoe Frank de Boer naar de penaltystip loopt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.