Nederlands elftal werkt besloten training af in guur Alkmaar

In het AFAS Stadion in Alkmaar heeft het Nederlands elftal onder slechte weersomstandigheden een besloten training afgewerkt. Bondscoach Louis van Gaal kon niet meer beschikken over Nigel de Jong.

Nederlands elftal werkt besloten training af in guur Alkmaar

De 28-jarige middenvelder van AC Milan kreeg vrijdag tijdens de 8-1 thuiszege op Hongarije zijn tweede gele kaart van deze WK-kwalificatiecampagne, waardoor hij dinsdag tegen Turkije geschorst is. De Jong keerde daardoor al terug naar Italië, waar hij zich meldde bij zijn club.

Met een selectie van 21 spelers bereidde Van Gaal zich voor het bezoek aan Turkije, dat bij een overwinning op Oranje deelneemt aan de play-offs om een WK-ticket. Het al gekwalificeerde Nederland strijdt in het Sükrü Saraçoglu-stadion nog om de status als groepshoofd tijdens de loting op 6 december, maar is daarbij ook afhankelijk van andere resultaten.

Van Gaal kondigde al aan dat hij in Turkije wijzigingen zal doorvoeren in zijn basisformatie. De Oranje-bondscoach wil in aanloop naar het WK meerdere spelers aan het werk zien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen