Nederlanders bij Leverkusen bieden coëfficiëntensteun, Di María imponeert

Reacties

Juventus heeft zich geschaard bij de laatste zestien van het Europa League. Ook Sporting Portugal en Bayer Leverkusen maakten het donderdagavond op vreemde bodem af. De Duitsers deden dit in een absolute thriller.

Nederlanders bij Leverkusen bieden coëfficiëntensteun, Di María imponeert
© Pro Shots
Monaco
Monaco
ns
2 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

De heenwedstrijd tussen AS Monaco en Leverkusen was al zeer aantrekkelijk, de Monegasken wonnen met 3-2. De returnwedstrijd eindigde ook in deze uitslag, maar dan in het voordeel van Leverkusen. Back Jeremie Frimpong was al vroeg belangrijk voor de uiteindelijke winnaar, hij leverde in de dertiende minuut de assist op Florian Wirtz.

Mitchel Bakker, de andere Nederlander met een basisplaats tegen Monaco, leek de wedstrijd in de tweede helft te beslissen met zijn 1-4, maar de verdediger zag zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Daardoor was het late doelpunt van Breel Embolo (2-3) voldoende om er een verlenging uit te slepen. Daarin werd niet gescoord, waarna penalty's de beslissing moesten brengen.

Leverkusen bleek scherper vanaf elf meter. Sardar Azmoun, Nadiem Amiri, Edmond Tapsoba, Patrik Schick en Moussa Diaby hielden allemaal het hoofd koel, waardoor de misser van Eliot Matazo fataal werd voor Monaco. Ook voor Nederland kan dit in de toekomst goed nieuws zijn. Als nummer zes op de coëfficiëntenlijst legt Nederland druk op nummer vijf Frankrijk, dat met Monaco weer een deelnemer kwijtraakte. Eerder viel het doek ook al voor FC Nantes.

Nantes
Nantes
0 - 3
Juventus
Juventus

Juventus heeft de tussenronde van de Europa League simpel overleefd. Het thuisduel met FC Nantes was nog in een teleurstellende 1-1 geëindigd, de ontmoeting in Frankrijk was snel beslecht in Italiaans voordeel.

Ángel Di María speelde daarbij een hoofdrol. In de vijfde minuut opende hij met een schitterende treffer de score om de marge in de twintigste minuut te vergroten. Uit een strafschop maakte hij de 0-2. Voor Nantes was de schade groter dan alleen het doelpunt. Nicolas Pallois veroorzaakte de penalty met hands en moest die actie ook bekopen met een rode kaart.

Met een man minder was FC Nantes niet meer bij machte Juventus in de problemen te brengen. Di María nam met zijn derde doelpunt van de avond het laatste restje Franse hoop weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Midtjylland
FC Midtjylland
0 - 4
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Ook Sporting Portugal heeft het tegenvallende resultaat van het thuisduel op vreemde bodem weggepoetst. FC Midtjylland zag de hoop op een verrassing in de eerste helft al verdwijnen door de Portugese goal van Sebastián Coates en de dubbele gele kaart van Paulinho.

Met een man meer kwam Sporting niet in de problemen. Sterker nog, de ploeg van Jeremiah St. Juste maakte kort na rust een einde aan de Deens illusies. Pedro Gonçalves deelde genadeklap uit om in de 77ste minuut aan alle onzekerheid een einde te maken; 0-3. Een bizarre eigen goal maakte het Deense drama compleet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.