Nederlanders balen van CL-sof Club Brugge

Reacties

Het Belgische Club Brugge is een van de lachertjes van de Champions League. De Nederlanders bij de Belgische topclub erkennen dat er sprake was van een strafexercitie en beseffen dat er maar één mogelijkheid is voor revanche: de landstitel.

Nederlanders balen van CL-sof Club Brugge

'Die nul is vreselijk maar niets aan te doen, we moeten nu vol voor de titel gaan', zo omschreef Ruud Vormer, die werd gespaard en alleen even als invaller mocht meedoen, het gevoel. Club had immers voor de zesde keer verloren in een poule met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen.

Stefano Denswil mocht wel in de basis opdraven. 'Maar ik had mij deze laatste Champions League-wedstrijd heel anders voorgesteld. Je gelooft het misschien niet, maar wij waren echt van plan om er iets van te maken vanavond. Eigenlijk was het vanavond weer zoals in al onze vorige Europese wedstrijden, namelijk heel veel goede wil, maar dat volstaat dus niet om daar een positief resultaat mee te halen. Vanaf nu gaat alles op de competitie. Zondag bij Anderlecht zul je een heel ander Club te zien krijgen', aldus de voormalige Ajax-verdediger, die met Brugge de tweede plek bezet in de competitie op een punt achterstand van Zulte Waregem. Anderlecht staat weer twee punten onder Club.

'Zondag winnen, dat wordt de manier om dit door te spoelen', besefte een andere oud-Ajacied, Ricardo van Rhijn. 'Dan is iedereen weer blij en dan zijn we hopelijk van dit gevoel af. De Champions League is dramatisch geweest. Iets wat we niet verwacht hadden vorig seizoen.'

Trainer Michel Preud'homme vindt de mislukte CL-campagne niet alleszeggend. 'Maar misschien was dit niveau te hoog gegrepen voor ons. Vooral dan het fysieke deel van het spel. Onze beste wedstrijden speelden we niet toevallig tegen een voetballende ploeg als Porto. Spijtig genoeg hebben we met Leicester en Kopenhagen ook twee ploegen geloot die fysiek sterker waren', aldus de voormalige doelman, die niet vindt dat een club als Brugge op voorhand kansloos is in de groepsfase van de Champions League. 'We hebben al de kwartfinale van de Europa League gespeeld en met Twente zat ik al in de Champions League, ik kijk niet naar mezelf. Maar ik had uiteraard graag iets neergezet met Club. Maar we hebben al alles gewonnen wat mogelijk was in drie jaar tijd, dat is ook al mooi. Veel meer dan nu mag je niet vragen.'

Ook de voormalige Twente-coach mikt nu op de titel. 'We hebben zonder Europees voetbal meer rust dan andere seizoenen. Of dat de druk verhoogt voor de wedstrijd van zondag tegen  Anderlecht? Druk, waarom niet?', besloot hij  met een glimlach.

De zes duels van Club Brugge in de groepsfase.
De zes duels van Club Brugge in de groepsfase.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.