Zagreb doet naam als slechtste CL-deelnemer ooit eer aan

Reacties

Dinamo Zagreb heeft net als vijf jaar geleden een dramatische Champions League-campagne achter de rug. In Groep H eindigden de Kroaten zonder punten en goals, met een doelsaldo van -15.

Zagreb doet naam als slechtste CL-deelnemer ooit eer aan

Met een 2-0 nederlaag bij Juventus sloot de kampioen van Kroatië zijn kansloze deelname aan het miljoenenbal passend af (zie onderstaande tabel); namelijk met een nederlaag zonder zelf te hebben gescoord.

Champions League-duels Dinamo Zagreb
Wedstrijd Uitslag
Olympique Lyon-Dinamo Zagreb 3-0
Dinamo Zagreb-Juventus 0-4
Dinamo Zagreb-Sevilla 0-1
Sevilla-Dinamo Zagreb 4-0
Dinamo Zagreb-Olympique Lyon 0-1
Juventus-Dinamo Zagreb 2-0

Alleen in het seizoen 2011/12 deed een Champions League-deelnemer het slechter en ook toen betrof het Dinamo Zagreb. Toen kreeg Zagreb mede door de beruchte thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon (1-7) 22 goals tegen en scoorde het in een poule met verder Ajax en Real Madrid maar drie keer, oftewel een doelsaldo van -19.

Dinamo is door de nieuwe kansloze excercitie wel de meest slechte niet-scorende deelnemer ooit. Het oude record sond op naam van Maccabi Haifa. Als kampioen van Israël eindigde die club in het seizoen 2009/10 zonder punten en doelpunten laatste in een groep met Girondins Bordeaux, Bayern München en Juventus. Het doelsaldo van de Israëliers bedroeg slechts -8, waardoor Dinamo het dit seizoen aanmerkelijk slechter gedaan heeft.

Deportivo La Coruña (0-9) kende in 2004/05 de doelpuntloze primeur, maar pakte tegen Olympiakos Piraeus, AS Monaco en Liverpool nog wel twee punten.

Overigens heeft de status van Dinamo niet alleen in Europa een knauw gekregen. De club werd de afgelopen elf jaar telkens kampioen, maar staat in de Kroatische competitie tweede met zes punten achterstand op NK Rijeka.

Eindstand Groep H
Juventus 6-14 (11-2)
Sevilla 6-11 (7-3)
Olympique Lyon 6-8 (5-3)
Dinamo Zagreb 6-0 (0-15)

Overigens is Zagreb niet de enige ploeg die dit Champions League-seizoen geen punten vergaarde. Ook Club Brugge verzamelde in zes optredens niet één punt.

Eindstand Groep G
Leicester City * 6-13 (+1)
FC Porto * 6-11 (+6)
FC Kopenhagen 6-9 (+5)
Club Brugge 6-0 (-12)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.