Nederland krijgt bezoek van inspectieteam FIFA

In de tweede week van augustus reist een vijfkoppig inspectieteam namens de Wereldvoetbalbond FIFA langs de Nederlandse WK-stadions. Er staan tijdens het driedaagse bezoek inspecties op de rol in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Heerenveen, Utrecht en Rotterdam.

Nederland krijgt bezoek van inspectieteam FIFA

De trip is bedoeld om een eerste indicatie te krijgen van de stadions en de faciliteiten van de landen die zich kandidaat hebben gesteld voor de organisatie van het WK in 2018 en 2022. Nederland hoopt samen met België in 2018 het grootste sportevenement ter wereld te mogen organiseren en moet in de komende maanden pogen de weg te banen in een veld met zware concurrenten.

De FIFA-delegatie is maandag begonnen aan een uitgebreide inspectieronde langs alle landen die het WK in 2018 en/of 2022 willen organiseren. Japan is de eerste kandidaat die vier dagen bezoek krijgt van een vijfkoppig inspectieteam onder leiding van de Chileen Harold Mayne-Nicholls. Daarna reist de equipe door naar Zuid-Korea, dan naar Australië en vervolgens dus naar Nederland en België.

Ook Rusland, Engeland, Spanje/Portugal, de Verenigde Staten en Qatar komen nog aan bod in de twee maanden durende tour. De 24 leden van het uitvoerend comité van de FIFA wijzen op 2 december in Zürich voor beide toernooien een gastland aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen