KNVB strikt Cruijff als ambassadeur voor WK 2018

Johan Cruijff heeft toegezegd dat hij de KNVB gaat helpen om het WK naar Nederland en België te halen. Bondsdirecteur en chef WK Harry Been heeft daarover een telefonisch onderhoud gehad met Cruijff.

KNVB strikt Cruijff als ambassadeur voor WK 2018

'Hij wil het graag doen', zegt Been tegen Voetbal International. 'Het is natuurlijk altijd moeilijk om met Johan papieren afspraken te maken. Maar ik ben al heel blij dat hij aan de telefoon heeft gezegd dat hij wil meewerken. Het is nog anderhalf jaar voordat er wordt beslist over het toernooi. Binnenkort zouden we graag een officiële aftrap maken, met ook Cruijff daarbij.'

De Belgen zijn ook druk bezig om ambassadeurs te strikken. Zij zullen daarbij ook wereldsterren uit andere sporten inzetten. Zoals de voormalige toptennister Justine Henin en de succesvolle oud-wielrenner Eddie Merckx.

'Het is ongelofelijk belangrijk als je topsporters willen helpen met zo'n project. Iedereen ter wereld kent deze mensen en het gaat er toch om om zo veel mogelijk goodwill te kweken. Ze moeten je het toernooi gunnen', aldus Been.

De FIFA beslist eind 2010 of Nederland en België het WK krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen