Nederlaag tegen hekkensluiter flinke deceptie voor City

Manchester City heeft zeer verrassend verloren op bezoek bij hekkensluiter Sunderland. Uitgerekend Phil Bardsley, die begin dit seizoen nog uit de selectie werd gegooid, was de beul van het miljoenenensemble. Hij maakte de enige goal: 0-1.

Nederlaag tegen hekkensluiter flinke deceptie voor City

Bardsley kent een opmerkelijk seizoen. Onder trainer Paolo Di Canio werd hij met harde hand uit de selectie gesmeten. Volgens de inmiddels ontslagen Di Canio was Bardsley het prototype Britse voetballer die verkeerd omgaat met zijn roem. Na wangedrag in een casino, waar hij zich al liggend op de vloer liet onderdompelen in briefgeld, had Di Canio er genoeg van en verwijderde hij de Schot uit zijn spelersgroep.

Onder de opvolger van Di Canio, Gustavo Poyet, keerde Bardsley weer terug. Tegen Manchester City leverde dat de overwinning op. De linksback brak op het randje van buitenspel door en had geluk dat hij niet werd afgefloten voor een overtreding op James Milner. Bardsley schoot de bal vervolgens knap in de verre hoek.

Doordat Manchester City ondanks verwoede pogingen niet meer langszij kwam, moet de ploeg een flinke domper incasseren. Het gat met koploper Arsenal bedraagt inmiddels zes punten. Sunderland verdubbelt in één klap bijna het puntentotaal. De ploeg van Poyet gaat van vier naar zeven punten door de tweede overwinning dit seizoen en is geen hekkensluiter meer. Die vervelende eer behoort nu Crystal Palace toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen