Sunderland via zege op Hooiveld naar kwartfinales beker

Sunderland rekende in de achtste finale van de League Cup af met Southampton, waar de Nederlander Jos Hooiveld in de basis stond. Het werd 2-1 voor The Black Cats.

Sunderland via zege op Hooiveld naar kwartfinales beker

Voor Hooiveld was de basisplaats bijna een unicum, want de centrumverdediger kwam dit seizoen pas één keer eerder in actie voor The Saints. Zijn kompaan centraal achterin bij Southampton was een andere oude bekende uit Nederland, ex-VVV-Venlo-speler Maya Yoshida.

Het tweetal kon niet voorkomen dat Sunderland na 59 minuten op voorsprong kwam. Phil Bardsley (foto) rommelde de bal van dichtbij tegen de touwen. Vijf minuten voor tijd werd het 2-0 via Sebastian Larsson, die raak schoot op aangeven van Jozy Altidore. Yoshida maakte drie minuten later de aansluitingstreffer nadat Hooiveld een vrije trap doorkopte. Verder dan 2-1 kwam de uitploeg niet.

In de kwartfinales speelt Sunderland thuis tegen Chelsea. De overige duels in die ronde van het bekertoernooi zijn Leicester City-Manchester City, Stoke City-Manchester United en Tottenham-West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen