NEC-trainer Janssen wil snel een centrale verdediger

Reacties

In de strijd tegen degradatie is NEC naarstig op zoek naar een centrale verdediger. De Nijmeegse ploeg, die zich inmiddels wel knap plaatste voor de halve finale van de strijd om de KNVB-beker, incasseerde tot nog toe de meeste doelpunten van alle Eredivisieteams: 50.

NEC-trainer Janssen wil snel een centrale verdediger

Volgens trainer Anton Janssen (foto) heeft NEC nog deze transferperiode een nieuwe centrumverdediger nodig. Achterin zijn de mogelijkheden op dit moment beperkt in Nijmegen. 'Met Tobias Haitz hebben we maar één linkercentrale verdediger in huis', weet Janssen. 'Die jongen doet het prima, maar we hebben ook een back-up nodig. We zijn daar druk mee bezig.'

Een centrumspits naast Michael Higdon was de tweede prioriteit op de transfermarkt. Die vacature is inmiddels ingelost door Geoffrey Castillion (22), die tot het einde van dit seizoen wordt gehuurd van Ajax. De Amsterdammers hebben ook Danzell Gravenberch (19), een multifunctionele verdediger en middenvelder, tot het einde van deze competitie bij NEC gestald.

Overbodig
De Nijmegenaren hopen deze maand de overbodige Daan Bovenberg en Geert Arend Roorda nog te slijten, terwijl Pavel Cmovs zelf aanstuurt op een vertrek. De 23-jarige Tsjech werd vlak voor de winterstop nog uit de selectie gezet na wangedrag op een training.

Cmovs is weer in genade aangenomen door trainer Anton Janssen, maar hoopt elders aan spelen toe te komen. 'Er is interesse uit het voormalige Oostblok', zegt technisch directeur Edo Ophof. 'Wij willen medewerking verlenen aan een vertrek, al hoeft Pavel niet per se weg bij ons.'

Woensdag boekten de Nijmegenaren als gemeld wel een opsteker. Ten koste van FC Utrecht werd de halve finale van het bekertoernooi bereikt. Zo lonkt er dus Europees voetbal. In de halve eindstrijd werd NEC gekoppeld aan PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.