Hekkensluiter NEC staat direct voor cruciale weken

Reacties

De komende weken zijn cruciaal voor NEC Nijmegen. De hekkensluiter treft dan enkele concurrenten in de strijd tegen degradatie en ontmoet in het bekertoernooi FC Utrecht. Zondag kan door in eigen huis te winnen van ADO Den Haag al afstand genomen worden van de rode lantaarn.

Hekkensluiter NEC staat direct voor cruciale weken

De Nijmegenaren hebben een punt achterstand op SC Cambuur en twee op de tegenstander van zondag. Roda JC en RKC Waalwijk hebben drie punten meer. Na ADO staan voor NEC met de bekerkwartfinale tegen FC Utrecht, de derby tegen Vitesse en competitieduels met Go Ahead Eagles en NAC Breda nog meer belangrijke optredens op het menu.

Trainer Anton Janssen kent de belangen. 'We moeten de komende wedstrijden goed doorkomen. Het is een belangrijke reeks, waarna we veel meer weten over waar we staan. Natuurlijk zijn er dan nog genoeg wedstrijden te spelen, maar we moeten nu los gaan komen. Winst tegen ADO zou dan in ieder geval een enorme boost geven. Het zou een beloning zijn voor de goede lijn die we voor de winterstop zijn ingeslagen met een aantal zeges.'

In de strijd tegen degradatie kreeg Janssen zijn gewilde versterkingen. Geoffrey Castillion en Danzell Gravenberch worden gehuurd van Ajax. 'Het is een uitbreiding van de selectie die ik graag wilde', aldus de NEC-trainer.

Castillion is duidelijk over zijn plannen. 'Ik zat op een dood spoor bij Ajax. Ik krijg hier de kans om wedstrijden te spelen. Daar ben ik heel blij mee. Niemand wil degraderen en daar wil ik bij helpen', besluit hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.