NEC tot in puntjes voorbereid: 'Moet je rekening mee houden'

Reacties

NEC-trainer Ernest Faber heeft zijn ploeg twee keer op kunstgras laten trainen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen SC Cambuur van komende zaterdag (19.45 uur). De trainer van de Nijmegenaren wil voorkomen dat de omstandigheden zijn spelers de das om doen.  

NEC tot in puntjes voorbereid: 'Moet je rekening mee houden'

Afgelopen week, na de nederlaag tegen aartsrivaal Vitesse en de remise tegen PEC Zwolle, was Faber kritisch op zijn ploeg. Hij vond dat er te veel fout ging in de passing en miste nauwkeurigheid. 'Maar op kunstgras gaat het spelletje nog net iets sneller dan op normaal gras. Scherpte en concentratie zijn dan nog belangrijker', vertelt de trainer op de clubsite.

'Als je op kunstgras een bal niet goed aanneemt, krijg je ook geen tijd om te corrigeren en lijd je dus eigenlijk direct balbezit', gaat Faber verder in op zijn keuze om twee keer op kunstgras te trainen. 'Verder is het prima te bespelen hoor. Maar dat zijn zaken waar je rekening mee moet houden tijdens de wedstrijd en ook in de voorbereiding daarop.'

Afgelopen zondag speelde NEC in eigen huis met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle. Cambuur, de tegenstander van komend weekend, is volgens Faber met de ploeg van Ron Jans te vergelijken. 'Maar dat neemt niet weg dat we in Leeuwarden gewoon kunnen winnen als we ons niveau halen. We moeten vanaf de eerste minuut een hoog tempo ontwikkelen.'

Vol gas geven
De thuisploeg wacht na vijftien wedstrijden nog altijd op de eerste zege van het seizoen. 'Maar dit is weer een nieuwe wedstrijd, met nieuwe kansen. We moeten niet zeuren, maar vol gas geven', zegt trainer Henk de Jong op de clubsite. 'NEC is een lastige tegenstander. Ze staan niet voor niets op de zevende plaats', aldus de coach van de nummer zeventien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.