NEC: 'Samenwerking met Hoekman bleek niet te werken'

Reacties

De samenwerking tussen NEC en technisch manager Danny Hoekman is niet gelopen zoals de club had gehoopt. De technisch manager van de Nijmeegse club werd op non-actief gesteld. Peter Wisgerhof neemt bij NEC de taken van Hoekman tijdelijk op zich.

NEC: 'Samenwerking met Hoekman bleek niet te werken'

VI meldde dinsdag dat Hoekman op non-actief werd gesteld. De oud-speler houdt zich bij NEC als lid van de raad van commissarissen bezig met technische zaken. 'We geloven nog steeds in deze structuur en in de aanstelling van een technisch manager die het beleid bewaakt en uitvoert', zegt Wisgerhof op de clubsite. 'De samenwerking die we gestart zijn met Danny bleek alleen niet te werken op een wijze die we voor ogen hadden.'

Hoekman botste regelmatig met Futuralis, het makelaarskantoor dat NEC op technisch gebied adviseert. 'Eind mei van dit jaar hebben we gezamenlijk besloten over te gaan tot een structuur waarin we de samenwerking met Futuralis als technisch adviseur voortzetten, maar waar binnen NEC ook een technisch manager aangesteld zou worden als linking pin tussen het technisch hart, de algemeen directeur en de technische staf van NEC', legt Wisgerhof uit.

Medio mei werd Hoekman samen met trainer Peter Hyballa gepresenteerd in Nijmegen. Zijn contract als technisch manager liep tot halverwege 2019. Na een drukke transferzomer, waarin NEC tal van spelers uit alle windstreken haalde, gaan beide partijen alweer uit elkaar. Hoekman (51) was als speler tussen 1983 en 1986 en 1993 en 1997 actief voor de club uit Nijmegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.