NEC presenteert Hyballa als opvolger van Faber

Reacties

NEC heeft de komst van Peter Hyballa als hoofdtrainer bevestigd. De veertigjarige Duitser volgt Ernest Faber op en heeft zijn krabbel onder een tweejarig contract gezet. Oud-NEC-speler Danny Hoekman is gepresenteerd als technisch manager. Laatstgenoemde blijft tot medio 2019 aan de Eredivisionist verbonden.

NEC presenteert Hyballa als opvolger van Faber

Hyballa was werkzaam als jeugdtrainer bij Bayer Leverkusen, maar gaf in februari aan zijn contract niet te zullen verlengen. De nieuwe NEC-trainer was eerder hoofdcoach bij Alemannia Aachen in de Tweede Bundesliga en bij het Oostenrijkse Sturm Graz. Als kind van een Nederlandse moeder en een Duitse vader spreekt hij vloeiend Nederlands.

NEC startte noodgedwongen een zoektocht naar een nieuwe trainer nadat Faber bekendmaakte naar FC Groningen te zullen vertrekken. Faber loodste NEC dit seizoen naar de tiende plaats in de Eredivisie.

Directeur Bart van Ingen licht de functie van Hoekman toe. 'Danny gaat zich vooral richten op het technisch hart. Hij zal beleidskeuzes van de club gaan vertalen naar de voetbalorganisatie. Hij gaat kijken naar de doorstroming vanuit onze jeugdopleiding en zich bezighouden met externe versterkingen voor onze selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.