NEC hoopt Hyballa snel te presenteren als opvolger van Faber

Reacties

NEC heeft in Duitsland een opvolger gevonden voor Ernest Faber. De Nijmeegse club gaat in zee met de veertigjarige Peter Hyballa. Momenteel worden de laatste formaliteiten afgerond.

NEC hoopt Hyballa snel te presenteren als opvolger van Faber

Na het aangekondigde vertrek van Faber naar FC Groningen begon NEC de zoektocht naar een nieuwe trainer. Daarbij is de Nijmeegse club terecht gekomen bij Hyballa, die afgelopen seizoen werkzaam was bij de jeugd van Bayer Leverkusen.

In februari gaf hij er aan zijn contract niet te zullen verlengen. Hyballa heeft minder ervaring als hoofdtrainer, een rol die hij vervulde bij Alemannia Aachen in de Tweede Bundesliga en het Oostenrijkse Sturm Graz. Hij spreekt als kind van een Nederlandse moeder en een Duitse vader vloeiend Nederlands.

'Op namen gaan we niet in, maar ik kan wel bevestigen dat we in de afrondende fase zitten van de gesprekken met zowel een nieuwe hoofdtrainer als een technisch manager', bevestigt een woordvoerster van de club aan Voetbal International.

Voormalig NEC-speler Danny Hoekman (51) zal die laatste functie - die sinds het vertrek van Edo Ophof in 2014 niet meer bestond bij de Nijmeegse club - in gaan vullen. 'Het zal geen weken meer duren. Het is straks een kwestie van het papierwerk afronden.' (Iwan van Duren/Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.