NEC raakt ongeslagen status kwijt in Eindhoven

NEC is na vier speelronden de ongeslagen status in de Jupiler League kwijt. Op bezoek bij Jong PSV ging de club uit Nijmegen in de slotfase onderuit: 1-0.

Lange tijd leek het duel uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel. Tot de negentigste minuut, toen Aleksander Boljevic bij de tweede paal de enige treffer van de wedstrijd aantekende. Daarmee maakte de invaller een einde aan een zeer sterke reeks van NEC.

Na de overtuigende overwinningen op achtereenvolgens FC Eindhoven (3-1), FC Volendam (2-0) en Fortuna Sittard (5-1) liep de ploeg van trainer Ruud Brood in het Philips Stadion voor het eerst averij op. Tegen de talenten van trainer Darije Kalezic slaagde NEC er niet in te scoren, al kreeg de ploeg wel kansen via Sjoerd Ars, Tom Daemen en Christian Santos. Met name Ars en Santos waren dicht bij de openingstreffer.

Santos kwam een teenlengte tekort op de scherpe voorzet van Tobias Haitz, terwijl het schot van Ars in de tweede helft rakelings naast ging. NEC staat na de nederlaag op de derde plaats met negen punten uit de eerste vier speelronden. Jong PSV is terug te vinden op plaats negen met zes punten.