NEC na zege op Cambuur weer de beste van Gelderland

Reacties

NEC stevent af op een plek in de play-offs dankzij een overwinning op hekkensluiter SC Cambuur (2-1), dat op zijn beurt verder achterop raakt bij De Graafschap.

NEC na zege op Cambuur weer de beste van Gelderland

NEC zag de concurrenten PEC Zwolle en Vitesse dit weekend al punten verspelen, waardoor het elftal van Ernest Faber uitstekende zaken kon doen tegen Cambuur. De hekkensluiter zag De Graafschap een puntje weglopen, dus ook de Leeuwarders waren gebrand op een goed resultaat.

Die grote belangen aan beide kanten kwamen het spelpeil niet ten goede, om maar te zwijgen over de hagelbui die boven De Goffert losbarstte. Tussendoor waren er wel kansen voor Christian Santos, na zijn schorsing van drie wedstrijden terug in de basis, die de bal niet goed raakte. En aan de overkant kopte Martijn Barto naast en was de beste kans voor Jergé Hoefdraad, die naast schoot.

NEC voerde de druk in de eerste helft al op, maar moest uiteindelijk tot de 54ste minuut wachten op zijn treffer. Anthony Limbombe bereikte met zijn lage voorzet Santos, die in een verkapte worstelpartij de controle over de bal verloor. Navarone Foor lette echter goed op en tikte via de liggende Santos de 1-0 binnen, waardoor de Venezolaan zijn zestiende treffer van het seizoen cadeau kreeg.

Jamairo Monteiro treurt na de twintigste nederlaag dit seizoen van SC Cambuur.
Jamairo Monteiro treurt na de twintigste nederlaag dit seizoen van SC Cambuur.

Op bezoek bij De Graafschap werd Santos nog gepasseerd, met het oog op volgend seizoen. Mihai Roman kreeg toen de kans in de spits bij de Nijmegenaren, maar de forse investering in de Roemeen betaalde zich nog niet uit. Tot de 69ste minuut, toen hij zich als invaller koud in het veld knap vrijspeelde en uit de draai langs Leonard Nienhuis in de verre hoek mikte.

Gelopen koers was het echter nog niet, want Hoefdraad wipte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer in het doel na een miscommunicatie bij NEC achterin. Het opportunisme van de bezoekers leverde nog wel wat opwinding op in het Nijmeegse zestienmetergebied, maar geen grote kansen meer. NEC staat door de overwinning zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.