NEC laat zich niet onder druk zetten door Limbombe

Reacties

De situatie van Anthony Limbombe (22) bij NEC is vandaag verder geëscaleerd door de afwezigheid van de linksbuiten bij de training van de beloften. De Belg moest zich maandagochtend 9.00 uur melden bij het Goffertstadion, maar kwam niet opdagen.

NEC laat zich niet onder druk zetten door Limbombe

Limbombe moest op het matje komen omdat hij vrijdag zonder toestemming het trainingskamp van NEC verliet. De aanvaller is boos omdat de club in zijn ogen een transfer naar Club Brugge blokkeert. De Belgisch landskampioen heeft een bod van 1,7 miljoen euro neergelegd bij de Eredivisionist, die dat bedrag niet toereikend vindt.

Het Franse Toulouse, Granada uit Spanje en het Engelse Leeds United zouden volgens de leiding bereid zijn aanzienlijk meer te betalen. Het kamp-Limbombe is nu des duivels, maar NEC weigert te buigen voor de wensen van de speler. De club heeft juridisch advies ingewonnen en het salaris van Limbombe voorlopig stopgezet. Elke dag dat hij zich niet meldt, komt er een boete bovenop.

Ondertussen toonde de met 5-2 verloren oefenwedstrijd tegen Hannover 96 uit de Tweede Bundesliga zondag aan dat de selectie van NEC nog wel een kwaliteitsimpuls kan gebruiken. De club moet werken met een budget van 3,1 miljoen euro – onderkant Eredivisie – en heeft handhaving als doel voor het komend seizoen, maar hoopt nog wel een aantal versterkingen te kunnen presenteren.

Dinsdag arriveert aanvallende middenvelder Stefan Mauk (20) in Nijmegen. Als de Australisch jeugdinternational, in eigen land beschouwd als een groot talent, de medische keuring doorstaat, tekent hij een meerjarig contract.

Trainer Peter Hyballa van NEC zou graag zien dat ook Quincy Owusu-Abeyie (30) zijn troepen komt versterken. De buitenspeler liet een goede indruk na tijdens een proefperiode. De leiding van NEC bekijkt of zijn komst financieel haalbaar is. Een spits en een linksback staan nog op het verlanglijstje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.