NEC klopt PEC, Sørloth maakt indruk voor Groningen

Reacties

NEC heeft PEC Zwolle in oefenverband verslagen, terwijl Alexander Sørloth zijn visitekaartje afgaf bij FC Groningen. Heracles Almelo en ADO Den Haag gingen onderuit.

NEC klopt PEC, Sørloth maakt indruk voor Groningen

NEC - PEC Zwolle 3-1
NEC sloot de eerste seizoenshelft met vier punten uit de laatste vier competitieduels enigszins in mineur af, maar kan met vertrouwen aan de tweede helft van de competitie beginnen na een degelijke zege op PEC Zwolle. De gewilde Christian Santos kopte de 1-0 tegen de touwen. Anthony Limbombe verzorgde de 2-0 en nog voor rust maakte Gregor Breinburg met een geweldige knal de derde treffer van de middag.

In de tweede helft kwam NEC niet meer tot scoren, maar PEC wel. Er werd een strafschop toegekend na een overtreding op Queensy Menig en de debuterende NEC-doelman Brad Jones was het antwoord schuldig op de inzet van Bram van Polen: 1-3. PEC speelt op 16 januari thuis tegen SC Heerenveen, terwijl NEC een dag later Willem II ontvangt.

FC Groningen - KV Oostende 1-0
Alexander Sørloth heeft een goede indruk achtergelaten tijdens zijn officieuze debuut namens FC Groningen. De spits maakte in het oefenduel met KV Oostende, dat bestond uit vier delen van een halfuur, het enige doelpunt.

Sørloth maakte vroeg in het tweede kwart zijn goal. Hij kopte raak na een voorzet van Bryan Linssen. Even eerder had Sørloth op aangeven van Hans Hateboer al tegen het aluminium gekopt. Zondag keert Groningen vanuit Spanje terug naar Nederland. De club hervat de competitie op 17 januari thuis tegen FC Utrecht.

ADO Den Haag - KV Mechelen 0-1
In tegenstelling tot FC Groningen kreeg ADO Den Haag een Belgische tegenstander niet klein. Tijdens het oefenduel in Spanje verzorgde Tim Matthys het enige doelpunt. Goed nieuws was er voor ADO overigens wél, want Wilfried Kanon en Mike Havenaar maakten hun langverwachte rentree. ADO speelt op 17 januari thuis tegen Ajax.

Heracles Almelo - Mouscron-Péruwelz 0-1
Zónder de gewilde Oussama Tannane, maar met de debuterende Justin Hoogma (de zoon van directeur Nico-Jan) was Heracles Almelo een maatje te klein voor Mouscron-Péruwelz. Het enige doelpunt kwam op naam van verdediger Teddy Mézague. Heracles speelt op 15 januari de derby tegen FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.