Feyenoord speelt in levendig oefenduel gelijk tegen Charleroi

Feyenoord is er vrijdagmiddag niet in geslaagd een oefenduel met Charleroi winnend af te sluiten. In een wedstrijd met drie strafschoppen werd het 3-3 tegen de nummer zes van de Belgische competitie.

Feyenoord en Charleroi hadden afgesproken drie keer 45 minuten te spelen, zodat alle spelers van beide clubs speeltijd zouden kunnen krijgen. De eerste helft was, op een kans voor Michiel Kramer na, weinig sprankelend.

Na de eerste korte pauze kwam het duel wat meer los. Dirk Kuijt tekende voor de 1-0 met een hard schot in de korte hoek. Diezelfde Kuijt maakte niet veel later ook het tweede doelpunt van de middag door een strafschop te benutten.

De scheidsrechter had vervolgens de smaak te pakken, want ook Charleroi kreeg een penalty. Deze werd benut door Jérémy Perbet. Perbet was ook de maker van de 2-2 vlak na de aftrap van de derde helft, die werd geteisterd door zware regenval. Via de van Real Madrid overgekomen Cristian Benevente werd het zelfs 2-3 voor de Belgen. Wéér een strafschop, benut door Bilal Basaçikoglu na een overtreding op Anass Achahbar, bepaalde de eindstand op 3-3.