Cambuur en De Graafschap slaan modderfiguur in oefenduels

Reacties

SC Cambuur en De Graafschap hebben bepaald geen goede generale repetitie beleefd voor de herstart van de Eredivisie. De nummer zestien en hekkensluiter van de Eredivisie blameerden zich tegen Sparta Rotterdam en Chemnitzer FC.

Cambuur en De Graafschap slaan modderfiguur in oefenduels

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 2-4
Darryl Lachman is binnen, maar de defensieve problemen van SC Cambuur zijn nog lang geen voltooid verleden tijd. De nummer zestien van de Eredivisie kreeg in de Algarve namelijk vier doelpunten om de oren van de koploper van de Jupiler League.

Halverwege stond het al 2-0 voor de Rotterdammers. Finn Stokkers had de score geopend en Thomas Verhaar had de tweede goal van de wedstrijd verzorgd. Halverwege kwam de van Sheffield Wednesday gehuurde Lachman in het veld, maar hij wist het Leeuwarder lek niet te dichten. Loris Brogno maakte in de 55ste minuut de derde goal van de middag. Sander van de Streek (foto) tekende daarop voor de 1-3, waarna Brogno de vierde Spangense goal verzogde. Dominik Masek gaf de score vanuit Fries perspectief nog een iets draaglijker aanblik. Cambuur hervat het seizoen 16 januari thuis tegen Vitesse.

Chemnitzer FC - De Graafschap 4-3
De Graafschap bleek in Belek niet opgewassen tegen Chemnitzer FC, een laagvieger uit de Derde Bundesliga. Door een goal van Cas Peters kwamen De Superboeren in de 24ste minuut aan de leiding, maar Anton Fink deed het duel volledig kantelen. Met doelpunten in de 41ste, 64ste en 77ste minuut bezorgde hij Chemnitzer een 3-1 voorsprong. Vincent Vermeij en Bryan Smeets hielpen De Graafschap weer langszij, maar Ronny König maakte vlak voor tijd de winnende goal.

De Graafschap speelt op 16 januari zijn eerste competitieduel van 2016. Excelsior komt dan op bezoek in Doetinchem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.