NEC kegelt Roda JC uit de beker in spektakelstuk

NEC heeft zich donderdag in een spektakelstuk geschaard onder de laatste 32 in het KNVB-bekertoernooi. Treffers van Rober González en Mees Hoedemakers brachten de beslissing in het Goffertstadion.

N.E.C.
N.E.C.
5 - 3
Roda JC Kerkrade

De fans moesten de storm trotseren om NEC - Roda JC te aanschouwen, maar kregen waar voor hun geld. Liefst zes treffers vielen er in de eerste helft, netjes verdeeld over beide ploegen. Na een prachtig eerbetoon voor Bas Dost was het de talentvolle Sami Ouaissa die de score na zeven minuten opende namens de bezoekers.

Daarna was het al NEC dat de klok sloeg: via treffers van González, Magnus Mattson (die beiden scoorden met het hoofd) en Bart van Rooij stond het 3-1 na 24 minuten. Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda JC leek geslagen, maar dankzij goals van het grote talent Ouaissa en Didden gingen de Limburgers rusten met een 3-3 stand.

In het tweede bedrijf viel de productie een stuk lager uit. Roda JC leek er een verlenging uit te slepen, maar González zette de thuisploeg op het spoor van de volgende ronde door op aangeven van Lars Olden Larsen de 4-3 te maken. Hoedemakers bepaalde daarna de eindstand.