NEC grossiert in gemiste kansen waardoor Heracles wint

Met tien man heeft Heracles Almelo zich voorbij NEC geknokt. De Nijmegenaren kregen de meeste kansen, maar voor het eerst sinds negentien wedstrijden hield Heracles het doel schoon. Everton werd matchwinner: 1-0.

Ruud Boymans kreeg van trainer Alex Pastoor zijn eerste basisplaats van het seizoen. Dat ging ten koste van clubtopscorer Melvin Platje (negen goals), die de afgelopen vijf Eredivisieduels telkens na ongeveer een uur werd afgelost door Boymans. De van AZ overgekomen aanvaller stichtte direct gevaar, zonder een doelpunt af te dwingen.

De Nijmegenaren waren ook sterker de eerste helft. Na twaalf minuten was Ben Rienstra de reddende engel voor de Heraclieden door de bal na inzetten van Boymans en Erik Falkenburg van de lijn te halen. Ook Daan Bovenberg kreeg nog een goede mogelijkheid. Pas in de veertigste minuut kon de thuisploeg met een schot van Lerin Duarte daar iets tegenover stellen.

Ook kort na rust maakte NEC de meeste aanspraak op een treffer, maar net op het moment dat Heracles-trainer Peter Bosz wilde ingrijpen scoorde Everton. In de 58ste minuut verlengde hij met zijn hoofd een voorzet van Lerin Duarte. Bosz zette zijn plan door en haalde Everton en Marko Vejinovic naar de kant, ten faveure van Geoffrey Castillion en Dragan Paljic.

Rode kaartOndanks een rode kaart voor de net van een schorsing teruggekeerde Thomas Bruns – hij plantte zijn voet in de enkel van Daan Bovenberg, die gewisseld moest worden - kwamen er meer kansen voor Heracles. Castillion moest het duel beslissen, maar hij raakte de lat. Aan de andere kant trof Rens van Eijden de paal.

Druk in de slotfase leverde niets meer op voor NEC. Heracles klimt met 31 punten naar de tiende plaats, NEC heeft er vijf meer. De Nijmegenaren staan nog altijd zevende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.