NEC doorbreekt magische grens met zege op Jong Ajax

Reacties

NEC heeft als eerste club in Nederland de grens van honderd punten geslecht. De kampioen van de Jupiler League was vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax heer en meester, maar kwam desondanks één treffer tekort om ook de honderdste goal van dit seizoen te maken: 2-1.

NEC doorbreekt magische grens met zege op Jong Ajax

Vorige week verbrak NEC al het puntenrecord van RKC, dat in 1987/88 (omgerekend naar het driepuntensysteem) op 96 eindigde. De Nijmegenaren hebben met nog één wedstrijd te gaan 101 punten achter hun naam staan. Dat zijn er twee meer dan het aantal competitiedoelpunten die de ploeg van trainer Ruud Brood tot dusverre maakte.

Na een knappe kopbal van Christian Santos en een omhaal van Navarone Foor (foto) wees alles er na 34 minuten nog op dat NEC vrijdag ook zijn honderdste goal zou maken. Ondanks een hele serie goede mogelijkheden en de massale steun van het thuispubliek kwam die er niet. Het werd zelfs nog even spannend, toen Tom Noordhoff vijf minuten voor tijd de 2-1 maakte.

Met Richairo Zivkovic weer in de punt van de aanval lukte het Jong Ajax niet het Nijmeegse voetbalfeest te bederven. Volgende week kan NEC, dat vrijdag ook de prijs kreeg voor het beste veld van de Jupiler League, het topseizoen afsluiten met een zege op bezoek bij VVV-Venlo. Het kan dan ook de grootste voorsprong in de geschiedenis van de Eerste Divisie nog realiseren. Met 24 punten op FC Eindhoven is die nu nog twee punten minder groot dan die van het record van RKC in 1988.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.