Narsingh: 'Terugkeren en scoren, dat was heerlijk'

Furdjel Narsingh was om twee redenen de gelukkigste man na PEC Zwolle - Heracles Almelo (1-1). Hij keerde terug na langdurig blessureleed en maakte de gelijkmaker in blessuretijd.

Narsingh mocht in de 65ste minuut Thanasis Karagounis vervangen. Daarmee meldde hij zich weer aan het front na maandenlange afwezigheid vanwege een hamstringblessure. Zijn laatste wedstrijd speelde de aanvaller tegen FC Twente op 10 november. In blessuretijd tegen Heracles maakte hij zijn avond nog een stukje mooier door PEC alsnog het dikverdiende punt te bezorgen.

'Ik ben echt blij dat ik weer kan spelen en dat ik dan scoor, dat is ook heerlijk', reageerde Narsingh tegenover de NOS. Het was niet zo dat er vervolgens van alles door zijn hoofd schoot. 'Ik was vooral heel blij dat ik weer terug was en dat ik belangrijk kon zijn voor het team. Dat was het eigenlijk.'

Narsingh bleef altijd, ondanks de goed keepende Remko Pasveer, geloven in de gelijkmaker. 'Ik denk ook dat het terecht was. Zij waren de eerste helft de betere ploeg en daarna waren wij met fases beter.'

PEC-coach Ron Jans was vooral blij voor Narsingh. 'Ik gun het hem enorm. En het gelijkspel is ook gewoon verdiend. Ik was intens blij met die late gelijkmaker. We hebben met het hart gespeeld. De tweede helft heb ik daarom genoten. Vooraf had ik niet getekend voor een punt, maar achteraf ben ik er dolblij mee.'

Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge baalde van Narsinghs treffer. 'Heel zuur dat je in de laatste minuut van de blessuretijd nog de gelijkmaker om je oren krijgt. Voor rust hebben we geweldig gespeeld. We hadden meer moeten scoren.'