Narsingh bezorgt PEC verdiend punt in blessuretijd

PEC Zwolle heeft in extremis een punt gepakt in eigen huis tegen Heracles Almelo: 1-1. De bezoekers hadden het beste van het spel voor rust. De tweede helft was voor PEC, dat heel lang moest wachten op de verdiende gelijkmaker.

Heracles Almelo begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat de ploeg buitenshuis veel beter presteert dan in eigen huis. Vijf van de acht overwinningen werden behaald in uitwedstrijden. PEC bleek uit de statistieken een gewillig slachtoffer. De ploeg uit Zwolle wist al tien duels op rij niet het doel schoon te houden.

Zo ook niet in het elfde opeenvolgende duel. Uit een corner van Simon Cziommer kopte Jeroen Veldmate de bezoekers op 0-1. Geheel terecht gezien de spelverhoudingen in de eerste helft. Mark Uth, de man met zeven treffers in uitduels, en Bryan Linssen vonden namelijk eerder al Diederik Boer op hun weg.

Na rust was het juist PEC dat domineerde. De thuisploeg was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Verdediger Maikel van der Werff, die de geblesseerde Giovanni Gravenbeek verving, zag zijn schot richting de kruising gaan, maar Remko Pasveer bracht sierlijk redding. Vervolgens raakte Jesper Drost de lat. En hoewel Heracles in de tweede helft steeds verder werd teruggedrukt, leek de zege binnen, mede door een uitblinkende Pasveer.

De doelman moest echter alsnog capituleren in de laatste seconden. Geheel verdiend kwam PEC langszij. Invaller Furdjel Narsingh (foto) zorgde in de derde minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker en bezorgde zijn ploeg alsnog een punt. Meteen daarna volgde het eindsignaal.

Heracles leek op weg naar de zesde uitzege dit seizoen, maar bleef steken op een punt. Daardoor staat de ploeg uit Almelo nu elfde. PEC Zwolle blijft nummer acht, maar kan zondag ingehaald worden door FC Groningen dat FC Utrecht treft.