Napoli-preses De Laurentiis onthult komst van Benítez

Zoals verwacht is Rafael Benítez bij Napoli de opvolger van Walter Mazzarri. De naam van de Spanjaard kon naar buiten komen nadat hij zijn laatste klus met Chelsea afwerkte.

Napoli-preses De Laurentiis onthult komst van Benítez

'Rafa Benítez is de nieuwe trainer van Napoli', meldde voorzitter Aurelio De Laurentiis via twitter het nieuws. 'Een man met grote internationale ervaring, een leider.'

De preses had vorige week al laten vallen dat Benítez de nieuwe trainer zou worden, maar slikte die woorden naderhand in omdat de Spanjaard nog niet klaar was bij Chelsea. Na het oefenduel met Manchester City in New York van zondag had hij als manager geen verplichtingen meer bij zijn Londense werkgever.

Napoli geeft Benítez de kans zich te revancheren voor zijn eerste teleurstellende verblijf in de Serie A. In de zomer van 2010 trad hij in dienst van Internazionale als opvolger van José Mourinho. Het werd allerminst een succes, want in december (nadat hij wel de wereldbeker voor clubs had gewonnen) kreeg hij al zijn ontslag.

Bijna twee jaar later keerde de trainer terug op de bank als coach. Als vervanger van de ontslagen Roberto di Matteo leidde Benítez Chelsea onder andere naar de winst van de Europa League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen