Napoli ziet weer spits wegvallen bij zege op Crotone

Napoli heeft zondag afgerekend met hekkensluiter Crotone, maar zag spits Manolo Gabbiadini al na een half uur wegvallen met een rode kaart. Fiorentina haalde hard uit op bezoek bij Cagliari, terwijl Torino de punten deelde met Lazio.

Crotone - Napoli 1-2
De rode kaart voor Gabbiadini was een smetje op de verder eenvoudige zege van Napoli. Na de openingstreffer van José Callejon werd de aanvaller wegens natrappen van het veld gestuurd. Gabbiadini was de nieuwe eerste spits van Napoli nadat Arek Milik geblesseerd raakte. Hoewel de bezoekers met tien man stonden, zorgde Nikola Maksimovic nog voor rust voor de tweede treffer voor de ploeg uit Napels.

De tweede helft was een stuk minder spannend. Het nietige Crotone kon in eigen huis lang weinig klaarmaken tegen de sterren uit Napels, die de 0-2 voorsprong vooral wilden vasthouden. Verder dan de aansluitingstreffer van Aleandro Rosi kwam de hekkensluiter niet. Napoli klimt op de ranglijst over Torino heen en staat in ieder geval tijdelijk ook boven AS Roma. Of de derde plaats kan worden vastgehouden is afhankelijk van het thuisduel van Roma met Palermo (aftrap 20.45 uur).

Cagliari - Fiorentina 3-5
Voor de neutrale toeschouwers was het genieten bij de winst van Fiorentina op Cagliari, dat via Davide Di Gennaro nog wel op 1-0 kwam. Daarna stormde Fiorentina over het veld. Nikola Kalinic scoorde drie keer en Federico Bernardeschi zorgde voor twee treffers, waardoor de bezoekers vlak na rust op een 1-5 voorsprong kwamen te staan.

Hoewel het duel eigenlijk al gespeeld was, bleef Cagliari vechten voor wat het waard was. Invaller Marco Capuano maakte er 2-5 van en routinier Marco Borriello bepaalde de eindstand op 3-5. Na 88 minuten maakte Kevin Diks eindelijk zijn debuut bij de gasten. Hij loste Cristian Tello af. Fiorentina maakt een reuzensprong op de ranglijst en bezet de tiende plaats met tien punten. Cagliari heeft ondanks de nederlaag een punt meer en staat negende.

Torino - Lazio 2-2
De semi-topper van deze speelronde eindigde onbeslist. Bij Lazio deed verdediger Wesley Hoedt de hele wedstrijd mee. Torino leek lang op weg naar de zege. Spits Iago Falque opende de score met een kopbal uit een voorzet van Davide Zappacosta. Ciro Immobile zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker en via Alessandro Murgia werd het 1-2. In de extra tijd benutte Adem Ljajic, eerder nog onder contract bij Roma, een strafschop: 2-2. Beide ploegen hebben nu vijftien punten en staan gedeeld vijfde.