Napoli wint door racisten ontsierde topper, record Juve

Napoli heeft een aanval van Juventus op de koppositie afgeslagen door met 2-0 van Lazio te winnen. Het duel werd ontsierd door racistische spreekkoren van het Romeinse publiek. Juventus vestigde een clubrecord tegen Genoa.

Lazio - Napoli 0-2
Sinds oktober won Lazio in eigen huis maar één competitiewedstrijd en ook tegen Napoli bakte de ploeg van basisspeler Wesley Hoedt er weinig van, hoewel het de Romeinen beter verging dan in het onderlinge duel van eerder dit seizoen. Toen werden Lazio en Hoedt met 5-0 verpulverd door Napoli en een ontketende Gonzalo Higuaín.

De Argentijn was ook vanavond weer op schot. Hij opende in de 24ste minuut de score na een combinatie met José Callejón. Het was alweer zijn 23ste goal in 23 competitieduels. Drie minuten later maakte Callejón de 0-2 met een lobje na een pass van Lorenzo Insigne, die door die assist de eerste speler in de grote vijf competities is met minimaal tien goals én assists achter zijn naam.

Racisme
De tweede helft werd ontsierd door racistische spreekkoren van het thuispubliek aan het adres van Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Na een onderbreking van enkele minuten ging het duel weer verder. Gescoord werd er niet meer.

Door de overwinning houdt Napoli de koppositie in handen, met 53 punten na 23 wedstrijden. De voorsprong op Juventus bedraagt twee punten. Over anderhalve week staan de twee titelfavorieten tegenover elkaar in Turijn. Lazio beleeft een bar slecht seizoen en staat achtste.

Juventus - Genoa 1-0
Juventus boekte tegen Genoa zijn dertiende competitiezege op rij en zette daarmee een nieuwe clubrecord neer. De Oude Dame begon die reeks op de elfde speeldag met een 2-1 overwinning in de derby tegen Torino. Vóór die wedstrijd stond Juventus tiende; maar inmiddels is de club niet meer te houden en gaat het met Napoli uitvechten wie dit seizoen kampioen wordt.

Juventus kwam na een halfuur met het nodige fortuin op voorsprong. Sebastian De Maio werkte de bal in zijn eigen doel na een scherpe voorzet van Juan Cuadrado (foto). In de tweede helft hield Gianluigi Buffon de thuisclub op de been door een inzet van Alessio Cerci uit zijn doel te ranselen. Tien minuten voor het einde debuteerde Tim Matavz voor Genoa, maar de ex-spits van PSV en FC Groningen kon een nederlaag voor Genoa niet voorkomen. Juve kreeg vlak voor tijd nog wel rood. Invaller Simone Zaza werd van het veld gestuurd.