Napoli overtuigend naar zege, Roma wint zonder Strootman

Napoli imponeerde in de eerste Serie A-wedstrijd van het seizoen. Bologna werd simpel aan de kant geschoven. AS Roma won, zonder de geblesseerde Kevin Strootman, bij Livorno.

Napoli – Bologna 3-0
Napoli is overtuigend begonnen aan het nieuwe Serie A-seizoen. Met de nieuwe trainer Rafael Bénitez op de bank versloeg Napoli onder aanvoering van Marek Hamsik Bologna met 3-0.

Bij de thuisploeg begon Dries Mertens op de bank. Bénitez had wel een plek in de basis ingeruimd voor de nieuwelingen Pepe Reina, Raul Albiol, José Callejon en Gonzalo Higuaín. Callejon raakte al na zes minuten de paal, maar maakte later alsnog de eerste Napolitaanse treffer van het seizoen. De Spanjaard tikte na ruim dertig minuten van dichtbij binnen nadat doelman Gianluca Curci een schot van afstand van Hamsik matig verwerkte.

De Slowaak verdubbelde de score op slag van rust. Met een individuele actie verschalkte hij Curci en drukte hij het overwicht van de Napolitanen in cijfers uit. Ook in de tweede helft toonde Napoli zich de betere ploeg. Callejon en Hamsik lieten beide de kans op nog een doelpunt liggen, maar de uitblinkende Slowaakse middenvelder besliste na ruim een uur toch de wedstrijd. Van buiten het strafschopgebied schoot hij knap raak. In minuut 71 kwam Dries Mertens als vervanger van Hamsik, die een ovationeel applaus kreeg, in het veld.

De Belg zag een buitenspelgoal terecht worden afgekeurd. Higuaín moest in de eerste helft al toezien dat een treffer van hem wegens buitenspel werd geannuleerd.

Livorno – AS Roma 0-2
AS Roma bezorgde trainer Rudi Garcia drie punten bij zijn Serie A-debuut. Zonder de aan zijn enkel geblesseerde Kevin Strootman kwam AS Roma moeizaam uit de startblokken. In de eerste helft was een schot van clubicoon Francesco Totti het hoogtepunt. Zijn inzet raakte de lat.

De van Arsenal gekomen Gervinho maakte na een uur zijn opwachting. De Ivoriaan verving Marco Borriello. Met Gervinho in het elftal slaagde Roma (met ex-Heerenveen-speler Michael Bradley in de gelederen) er in het duel naar de hand te zetten. Daniele de Rossi en Alessandro Florenzi zorgden voor opluchting door in minuut 65 en 67 te scoren. Vanaf dat moment speelde Roma een gewonnen wedstrijd.

Lazio – Udinese 2-1
Waar bekerwinnaar Lazio vorige week in de strijd van de Italiaanse Supercup nog ruim werd verslagen door landskampioen Juventus (4-0 verlies), kwamen de Romeinen in de eerste competitiewedstrijd een stuk beter voor de dag. Hernanes was na dertien minuten trefzeker met een verrassend schot in de korte hoek, terwijl drie minuten later Antonio Candreva vanaf de strafschopstip de score verdubbelde.

Na rust kreeg Lazio al snel dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar Senad Lulic verzuimde dat. Enkele minuten daarna bracht Luís Muriel, die in de rust Antonio Di Natale verving, de spanning terug in de wedstrijd. Beide ploegen creëerden nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.