Napoli loopt schade op in titelrace ondanks fraaie poging Milik

Napoli heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de Serie A. De titelkandidaat kwam bij laagvlieger Sassuolo niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor Juventus later op de avond kan uitlopen. Arek Milik zorgde nog bijna voor de verlossing voor Napoli.

'De Scudetto is onze obsessie', zo omschreef Raúl Albiol deze week de drang van de Napoli-spelers om de landstitel te veroveren, hetgeen het eerste kampioenschap voor de club uit Napels sinds 1990 zou zijn. In de tweestrijd met Juventus kan de equipe van Maurizio Sarri zich nauwelijks een fout permitteren en dus telde zaterdagavond alleen een overwinning in het Mapei Stadium.

Napoli nam van meet af aan het initiatief, maar het vele balbezit leverde maar weinig mogelijkheden op. Wel zag José Callejón een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft kwam Sassuolo, dat in de onderste regionen verblijft, totaal uit het niets op een 1-0 voorsprong. Matteo Politano verzilverde een rebound nadat Federico Peluso op de paal had gekopt uit een vrije trap. Uitgerekend Politano was in de winterstop nog zeer dicht bij een transfer naar Napoli.

Volgende week zondag speelt Napoli thuis tegen Chievo.

De treffer gaf Sassuolo nog meer het excuus om de verdedigende stellingen te betrekken. Napoli deed weinig met het overwicht, al miste Lorenzo Insigne van dichtbij na een goede actie van Mário Rui. De toeschouwers zagen hetzelfde spelbeeld in de tweede helft: een aandringend Napoli dat weinig kon uitrichten. Sassuolo was zelfs enkele malen zeer dreigend op de counter. Domenico Berardi had de 2-0 op zijn schoen, maar faalde.

Dat kwam de thuisploeg duur te staan, want in de tachtigste minuut viel de 1-1. Rogerio passeerde zijn eigen doelman bij een poging om Callejón van scoren te weerhouden. De bezoekers waren vlak daarna zeer dicht bij de 1-2. Een omhaal van invaller Milik spatte echter op de lat uiteen, waardoor Napoli lijdzaam moet afwachten wat Juventus later op de avond doet tegen AC Milan. De koploper kan de voorsprong vergroten tot vier punten.

Eerder deze dag werd er al veel gespeeld in de Serie A. Zo liet AS Roma punten liggen bij Bologna, was Stefan de Vrij belangrijk voor Lazio en had Mauro Icardi weer eens een groot aandeel in een zege van Internazionale.