Napoli en Lazio morsen weer, Roma zet opmars voort

Napoli en Lazio Roma hebben moeite aan te haken bij de top in de Serie A. Beide uitdagers leverden opnieuw punten in. AS Roma heeft de smaak juist weer te pakken.

Napoli-Cagliari 2-2Napoli slaagde er voor de tweede keer op rij niet in te winnen en dreigt de aansluiting met de top van de Serie A te verliezen. Ezequiel Lavezzi leek het winnende doelpunt te hebben gemaakt voor Napoli zes minuten voor tijd. De Argentijnse spits scoorde uit een fraaie directe vrije trap. Maar ver in blessuretijd maakte Daniele Conti alsnog gelijk. Marek Hamsik (foto) had Napoli eerder al op voorsprong gezet. De Slowaakse middenvelder maakte zijn zesde goal al dit seizoen. Diego Lopez hielp de club van Sardinië net na rust langszij. Door het gelijkspel staat Napoli vierde op zes punten van koploper Internazionale.Lazio Roma-Genoa 1-1Ook Lazio leverde opnieuw punten in en schreef maar één van de mogelijke zes punten bij. De thuisploeg mocht overigens niet klagen over het gelijkspel tegen Genoa. Spits Diego Milito kende een bijzonder duel. Hij maakte zijn elfde van het seizoen voor Genoa, zag een doelpunt onterecht worden afgekeurd vanwege buitenspel én miste een strafschop. Voor Lazio maakte Olivier Dabo gelijk met een afstandsschot dat doelman Rubinho had moeten pakken. Lazio bezet de vijfde plaats, Genoa de achtste.Lecce-AS Roma 0-3Roma zette zijn opmars in de Serie A voort door ruim te winnen in Zuid-Italië. Met zeven punten uit de laatste drie duels zijn de Giallorossi gestegen naar de tiende plaats. Francesco Totti had een groot aandeel in de zege op Lecce. De aanvoerder gaf de assist op de 0-1 van Mirko Vucinic en maakte zelf 0-3 met een gevoelvol lobje (foto onder). Tussendoor scoorde verdediger Juan toen de bal gelukkig voor zijn voeten viel. </p><p>