Muntari beslist met zijn eerste Inter-treffer Derby d'Italia

Internazionale heeft de aanval op zijn koppositie succesvol afgeslagen. Thuis won de ploeg van trainer José Mourinho met 1-0 van Juventus. Sulley Muntari was de matchwinner.

De eerste helft was duidelijk voor Internazionale, dat de beste kansen had. Juventus kwam niet veel in de buurt van het doel van Julio Cesar, maar dacht wel een strafschop te moeten krijgen.

Ook na rust creëerde Juventus nauwelijks kansen, maar ook de Nerazzurri waren niet veel gevaarlijk. De wedstrijd leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, maar Muntari bepaalde anders.

De middenvelder reageerde allert op een mislukt schot van Zlatan Ibrahimovic en kon de bal in een leeg doel schuiven. Het betekende voor de Ghanees zijn eerste doelpunt in dienst van Inter.

Internazionale behoudt zijn koppositie na deze 1-0 zege in de Derby d'Italia. Juventus blijft derde na de dertiende speelronde, maar heeft nu zes punten achterstand op de koploper.