Nagelsmann heeft beet na telefoontje: nieuwe optie in de spits bij Duitsland

Reacties

Duitsland heeft er richting het EK van volgend jaar een optie in de spits bij. VfB Stuttgart-aanvaller Deniz Undav heeft bondscoach Julian Nagelsmann zijn jawoord gegeven. Dat bevestigde de voormalig speler van Union Sint-Gillis woensdagavond zelf na het bekerduel met Borussia Dortmund.

Nagelsmann heeft beet na telefoontje: nieuwe optie in de spits bij Duitsland
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
2 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Eerder deze week gingen er al geruchten in Duitsland dat Nagelsmann aan Undav een plek in de EK-selectie zou hebben beloofd. Met acht doelpunten is de 27-jarige spits dit seizoen de meest trefzekere Duitser in de Bundesliga. De van Brighton & Hove Albion geduurde aanvaller komt echter ook in aanmerking voor een interlandloopbaan namens Turkije.

Volgens Bild heeft de Turkse voetbalbond ook contact gezocht met Undav, maar de in Duitsland geboren en getogen goalgetter heeft Nagelsmann laten weten graag voor Die Mannschaft te willen uitkomen als hij de kans krijgt. 'Er zijn gesprekken geweest. Ik heb gebeld met hem', bevestigde Undav bij Sky. 'Ik was verrast en heel erg blij, ik kon het niet geloven.'

Na gesprekken met zijn vrouw en zijn familie is Undav er inmiddels uit: hij wil met Duitsland uitkomen op het EK. Zo heeft Nagelsmann er een optie bij en dat is geen overbodige luxe. Het is immers al lang wachten op een klasbak in de spits van het kaliber Miroslav Klose. Tijdens de interlands in november was Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund) de nummer 9.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.