NAC heeft oogappel Guardiola definitief binnen

Reacties

NAC Breda heeft Manu García binnen. De negentienjarige aanvallende middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Manchester City.

NAC heeft oogappel Guardiola definitief binnen

Een verrassing kan de tijdelijke overgang van de Spanjaard niet genoemd worden. De geruchten deden al langer de ronde en in afwachting van het papierwerk trainde het Spaanse talent al met de Bredase selectie mee. Nu de formaliteiten zijn afgerond is het City-talent direct inzetbaar voor competitiewedstrijden.

Technisch directeur Hans Smulder roemt García om zijn potentie en is dan ook blij met zijn komst: 'Zijn creativiteit en specifieke kwaliteiten kunnen we als aanvallende middenvelder in onze speelwijze prima gebruiken.'

Opleiding
García is een product van de jeugdopleiding van Sporting Gijón, waar hij dusdanig veel indruk maakte dat hij in 2013 de overstap maakte naar Manchester City. In 2015 werd hij overgeheveld naar de selectie van het eerste elftal.

García (rechts op de foto) staat er goed op bij manager Pep Guardiola. Hij mocht al vier keer meedoen met het eerste elftal, waaronder een keer in de Premier League vorig seizoen tegen Aston Villa, toen nog onder Manuel Pellegrini. Guardiola is gecharmeerd van de tiener en wilde dat hij speeltijd kreeg. Een verhuurperiode aan het Spaanse Deportivo Alavés bood uitkomst, maar daar speelde García niet. City haalde hem daarop terug en biedt hem nu de mogelijkheid om in de Jupiler League minuten te maken.

Manchester City en NAC Breda werken al enige tijd samen. Vorig seizoen was Enes Ünal (inmiddels actief bij FC Twente) de eerste speler die in Breda ging spelen, dit seizoen volgden Ashley Smith-Brown, Brandon Barker, Thomas Agyepong en David Faupala. De City-huurlingen maakten weinig indruk in de eerste competitiehelft. Aanvaller Faupala keerde inmiddels ook al terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.