NAC Breda ontdoet zich van technisch directeur Rutjes

Reacties

Graeme Rutjes is weggestuurd bij NAC Breda, al is de officiële lezing dat de technisch directeur zelf is opgestapt. Voor hem was geen draagvlak meer binnen de Bredase club. Al lang is er veel kritiek op het functioneren van de vroegere international.

NAC Breda ontdoet zich van technisch directeur Rutjes

Rutjes deed sinds zijn komst zo ongeveer alles fout wat je in zijn functie fout kunt doen: hij was de regisseur in de kolderieke soaps rond trainers, haalde de verkeerde spelers, en liet het gros van die spelers onlangs weer vertrekken zonder dat NAC er ook maar een cent voor terugzag.

Om die reden heeft het gros van de financiers nauwelijks nog vertrouwen in Rutjes, een aanzienlijk deel van de raad van commissarissen evenmin. Vandaag is er weer een nieuwe aflevering toegevoegd. De KNVB maakte bekend dat de club mogelijk een puntenstraf boven het hoofd hangt voor het inzetten van A1-junioren-speler Milos Zukanovic, die in drie duels als invaller binnen de lijnen kwam bij de Parel van het Zuiden.

De leiding ging er vanuit dat de Kroatisch-Servische aanvaller speelgerechtigd was. En dat blijkt volgens de voetbalbond niet te kloppen. De tewerkstellingsvergunning blijkt te ontbreken. Rutjes trad begin vorig jaar aan als opvolger van Jeffrey van As, die moest vertrekken. Onder leiding van de Leidenaar eindigde NAC driemaal op rij als dertiende en stond het tiende bij zijn congé. De Brabantse ploeg is nu de nummer zeventien in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.