NAC Breda huurt Kroatische aanvaller Perica van Chelsea

NAC Breda heeft zich versterkt met de Kroatische spits Stipe Perica. Hij wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea. Deze zomer maakte hij een transfer naar de Engelse topclub.

NAC Breda huurt Kroatische aanvaller Perica van Chelsea

Dat bevestigt technisch directeur Jeffrey van As (foto). Chelsea nam Perica onlangs voor 2,5 miljoen euro over, maar het werd al snel duidelijk dat hij niet op een plaats bij de eerste selectie kon rekenen. Daarop sloeg Van As zijn slag.

'Het is bekend dat we geen geld te besteden hebben. Maar deze jongen is een groot talent. Bovendien is hij erg jong. We konden hem geheel gratis overnemen van Chelsea, dus we hebben geen moment geaarzeld.'

In de eerste drie duels van dit seizoen kwam NAC slechts eenmaal tot scoren. Volgens Van As is het niet realistisch van Perica te verwachten dat hij dit probleem zal oplossen. 'Het is een groot talent, maar om daar nu het scorend vermogen van NAC aan op te hangen, dat is overdreven. Hij is gewoon een welkome aanvulling voor de selectie.'

De achttienjarige Perica maakte vorig seizoen in twintig duels voor NK Zadar acht doelpunten. Volgende week zondag kan hij mogelijk al zijn debuut maken in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen