Na United moet ook Spurs eraan geloven: Dijksteel stunt opnieuw in FA Cup

Reacties

Tottenham Hotspur ligt uit de FA Cup. Spurs maakte dinsdag een ongeïnspireerde indruk en kreeg in de tweede helft van de verlenging het deksel op de neus tegen Middlesbrough. Steven Bergwijn maakte na 81 minuten zijn entree in het Riverside Stadium. Anfernee Dijksteel deed bij de thuisploeg de volle 120 minuten mee.

Na United moet ook Spurs eraan geloven: Dijksteel stunt opnieuw in FA Cup
Middlesbrough
Middlesbrough
nv
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

In de eerste helft werd gauw duidelijk dat Tottenham geen gemakkelijke avond tegemoet zou gaan tegen de huidige nummer acht van de Championship. Middlesbrough was niet onder de indruk en stond Tottenham in de eerste 45 minuten niet één schot tussen de palen toe. Sterker: Middlesbrough genoot het meeste balbezit (55 procent) en won ook meer duels (58 procent).

In het eerste kwartier na rust kwam de wedstrijd al meer in beweging. Matt Crooks kopte na een hoekschop van Jonathan Howson over, terwijl Tottenham aan de andere kant twee keer dreigend kwam opzetten. Joe Lumley pareerde een vrije trap van Eric Dier, terwijl een doelpunt van Harry Kane vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Middlesbrough kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer zelfvertrouwen. Het had niet veel gescheeld of Boro had het treffen al binnen negentig minuten beslist. Howson schoot na 65 minuten na een vrije trap van Marcus Tavernier naast en twee minuten voor tijd voorkwam Hugo Lloris dat Isaiah Jones kon scoren. In de blessuretijd kreeg Tottenham ook nog een mogelijkheid: Heung-Min Son kopte op aangeven van Dejan Kulusevski recht in de handen van Lumley.

In de extra tijd trok Middlesbrough aan het langste eind. Het verschil werd gemaakt in de tweede helft: de negentienjarige spits Josh Coburn werd in het strafschopgebied vrijgespeeld door Matt Crooks en hamerde hard binnen. Middlesbrough hield stand en hield pas voor de tweede keer in de laatste twaalf wedstrijden 'de nul'. Tottenham eindigt het seizoen sowieso zonder prijs en dus zal de druk op manager Antonio Conte ongetwijfeld verder toenemen.

Lees hieronder het verhaal van verdediger Anfernee Dijksteel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.