Na de coronabreak is uitgerekend Corona de man in vorm bij FC Porto

Reacties

FC Porto heeft met een zege op Marítimo geprofiteerd van de struikelpartij van Benfica bij Portimonense. Jesús Manuel Corona was opnieuw trefzeker voor de Portugese koploper.

Na de coronabreak is uitgerekend Corona de man in vorm bij FC Porto
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
1 - 0
Marítimo Funchal
Marítimo Funchal

Corona kwam zijn naam in de afgelopen maanden haast dagelijks tegen in de media, maar zelden ging het ook echt over de Mexicaanse aanvaller. Nu er weer gevoetbald wordt in Portugal doet Corona zijn best om de aandacht voor zichzelf op te eisen. Hij scoorde vorige week al tegen Famalicão, maar kon een 2-1 nederlaag toen niet voorkomen, en woensdag was het tegen Marítimo opnieuw raak.

Deze keer leverde de goal van Corona wel het gewenste resultaat op. Het doelpunt van de technicus mocht er zijn: na een inworp bleef de bal in het strafschopgebied hangen, waarna Corona razendsnel handelde. Zijn schot uit de draai viel buiten het bereik van Marítimo-doelman Charles binnen (zie video onder). Voor Corona betekende het zijn vierde goal van dit seizoen; de helft van dat aantal maakte hij dus na de coronabreak.

Porto bleef in het restant de bovenliggende partij, al kreeg Marítimo ook zeker kansen om nog wat terug te doen. Een nieuwe misstap hing daardoor toch in de lucht voor de lijstaanvoerder. Porto-doelman Agustin Marchesin hield zijn doel echter schoon en zo heeft Porto, dat met tien man eindigde vanwege twee gele kaarten voor Alex Telles, nu een voorsprong van twee punten op Benfica. Er zijn in Portugal nog acht speelronden te gaan.

De winnende goal van Jesús Manuel Corona:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.