M'Vila krijgt door inkorten straf zicht op WK-deelname

De Franse voetbalbond heeft de schorsing voor Yann M'Vila (22) teruggebracht met vier maanden tot 1 maart 2014. Vanwege een ongeoorloofd avondje stappen tussen twee interlands van Jong Frankrijk door kreeg de middenvelder aanvankelijk een schorsing opgelegd tot en met het einde van juni in 2014.

M'Vila krijgt door inkorten straf zicht op WK-deelname

De oorspronkelijke straf zou betekenen dat de 22-voudig international het WK aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Door de afkalving van de sanctie is hij op het mondiale eindtoernooi nu eventueel wel beschikbaar voor bondscoach Didier Deschamps.

M'Vila, die deze zomer Stade Rennes verruilde voor Rubin Kazan, ging tussen de cruciale play-off-duels van Jong Frankrijk met Jong Noorwegen het nachtleven van Parijs in. Dat kwam hem op een straf te staan. Dat de Fransen uitgeschakeld werden voor de EK-eindronde van komende zomer in Israël deed de zaak ook al geen goed.

Wissam Ben Yedder, Antoine Griezmann, Mbaye Niang en Chris Mavinga werden geschorst tot 31 december van dit jaar omdat ook zij onderdeel uitmaakten van het feestje.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen