Stapavond kost M'Vila lange schorsing voor Franse elftal

Yann M'Vila hoeft tot juli 2014 niet meer te rekenen op een oproep voor het Franse nationale elftal. De controlerende middenvelder is twee jaar geschorst voor een uitgaansincident met een aantal teamgenoten bij Stade Rennes.

Stapavond kost M'Vila lange schorsing voor Franse elftal

Samen met Jong Frankrijk-teamgenoten Wissam Ben Yedder, Antoine Griezman, Chris Mavinga en Mbaye Niang besloot de 22-jarige speler een discotheek op te zoeken, tussen twee cruciale WK-kwalificatieduels met Noorwegen in. Hij had ook tijdens het recente EK al een slechte reputatie opgelopen.

Terwijl zijn teamgenoten allen geschorst zijn tot en met 31 december 2013, heeft M'Vila een zwaardere straf toebedeeld gekregen. Zijn schorsing geldt tot juli 2014, waarmee deelname aan het WK met het 'grote' Frankrijk uitgesloten is.

Zijn tevens geschorste ploeggenoot bij Jong Frankrijk, M'Baye Niang (17), zorgde in september ook al voor ophef bij zijn club AC Milan. Toen Niang op verzoek van de politie zijn rijbewijs niet kon overhandigen – hij is immers minderjarig – besloot hij de gezagsdragers voor te houden dat hij ploeggenoot Bakaye Traoré was. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's