Frankrijk opent tegen Engelsen zonder gekwetste M'Vila

Yann M'Vila zal de eerste wedstrijd tegen Engeland op maandag 11 juni hoogstwaarschijnlijk aan zich voorbij moeten laten gaan. Een MRI-scan legde een 'gematigd zware verzwikking' aan de enkel bloot bij de controlerende middenvelder van Frankrijk.

Frankrijk opent tegen Engelsen zonder gekwetste M'Vila

Donderdag viel M'Vila al na vijf minuten uit in het oefenduel met Servië (2-0). De 21-jarige speler van Stade Rennes verliet het veld in tranen, maar bondscoach Laurent Blanc was desondanks optimistisch over de ernst van de blessure en had goede hoop dat hij tegen Engeland alweer over de middenvelder kon beschikken.

De verwachting is dat M'Vila tijdens de groepswedstrijden tegen Oekraïne en Zweden wel weer aan de aftrap zal staan. Ook collega-middenvelder Blaise Matuidi (hamstring) zal tegen die tijd hersteld zijn.

Gezien de blessures van M'Vila en Matuidi zal bondscoach Laurent Blanc tegen Engeland een beroep doen op Alou Diarra. De defensieve middenvelder van Olympique Marseille was donderdag tegen Servië al de vervanger van M'Vila.

In aanloop naar het EK wordt Frankrijk net als groepsgenoot Engeland geteisterd door afmeldingen. Éric Abidal, Younes Kaboul, Loïc Rémy en Bacary Sagna haakten al af voor de Europese eindronde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's