Musampa gaat weg bij Manchester City

Manchester City laat tien spelers vertrekken. Eén van hen is Kiki Musampa, die sinds januari 2005 door de Engelse club werd gehuurd van Atlético Madrid.

Musampa gaat weg bij Manchester City

'We hebben besloten om niet met elkaar verder te gaan', vertelde zaakwaarnemer Kees Vos aan VI.nl. De middenvelder kwam deze competitie 27 keer in actie voor The Citizens.

Dat Musampa weer gaat voetballen voor Atlético lijkt onwaarschijnlijk, ook al heeft hij nog een contract tot medio 2008 bij de Spaanse club. Zaakwaarnemer Vos verklaarde dat de 28-jarige oud-Ajacied op zoek is naar een nieuwe club. 'Er zijn diverse gegadigden', aldus Vos, die alleen een vage voorkeur kon aangeven van de beoogde bestemming: 'Daar waar mooi voetbal wordt gespeeld.'

Naast Musampa zal ook Albert Riera moeten terugkeren naar zijn werkgever, Espanyol. David Sommeil, Geert De Vlieger, Mikkel Bischoff en Tuomas Haapala en vier spelers van de beloften, Ian Bennett, Karl Bermingham, Paul Collins en Michael Ward moeten op zoek naar een nieuwe club.

Man City heeft er een teleurstellend seizoen opzitten. De ploeg van coach Stuart Pearce begon nog sterk aan de competitie, maar verloor liefst elf van de laatste twaalf duels en eindigde daardoor op een tegenvallende vijftiende positie.

Bekijk hier al onze video's