Muniz blijft maar scoren en doet Spurs pijn in jacht op vierde plaats

Fulham heeft Tottenham Hotspur zaterdagavond op overtuigende wijze aan de kant gezet. Mede dankzij twee doelpunten van Rodrigo Muniz was de thuisclub op Craven Cottage veel te sterk voor de stadgenoot uit Noord-Londen.

Fulham
Fulham
3 - 0
Tottenham Hotspur

Spurs kon bij een overwinning de vierde plaats overnemen van Aston Villa, maar maakte daar geen moment aanspraak op. Zonder de geblesseerde Micky van de Ven was Fulham eigenlijk de hele wedstrijd heer en meester, maar pas kort voor rust werd dat ook in de score uitgedrukt. Op aangeven van Antonee Robinson zorgde Muniz voor de dikverdiende 1-0 namens The Cottagers, waar Kenny Tete pas acht minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen kwam.

Fulham zocht dus met een goed gevoel de kleedkamer op en kwam daar ook weer uitstekend uit, want in de 49ste minuut verdubbelde Sasa Lukic de voorsprong. Als de wedstrijd niet al beslist was, zorgde Muniz daar na ruim een uur voor. De 22-jarige Braziliaan maakte zijn zevende Premier League-doelpunt van het seizoen door uitstekend te reageren op de rebound nadat een inzet van oud-Ajacied Calvin Bassey tegen de paal was beland.

Opvallend is dat Muniz pas op 3 februari zijn eerste competitietreffer van het seizoen maakte. De laatste zeven duels leverden evenzoveel goals op, geen speler slaagde er in die periode in meer te scoren. Een hattrick zat er tegen Tottenham niet in, want Muniz raakte bij de 3-0 geblesseerd en moest zich kort daarna laten vervangen.

Niet veel later kregen de bezoekers nog een uitgelezen mogelijkheid op een eretreffer, maar Timo Werner schoot bij de tweede paal een niet te missen kans naast. Het bleef daardoor 3-0, waardoor Tottenham Hotspur voor het eerst dit seizoen niet tot scoren kwam en blijft steken op de vijfde plaats. Die geeft aan het einde van het seizoen echter waarschijnlijk ook recht op deelname aan de Champions League. De voorsprong op nummer zes Manchester United is zes punten.