Müller: 'Sinds kort de koning van de standaardsituaties'

Reacties

Ook al wordt er gewaarschuwd voor overmoed, Duitsland gaat met vertrouwen de WK-finale in. De antwoorden op de solide defensie van Argentinië én het grootste gevaar zijn beschikbaar.

Müller: 'Sinds kort de koning van de standaardsituaties'

Op persoonlijke bewaking hoeft Lionel Messi zondag niet te rekenen. Joachim Löw ziet het opofferen van één man voor de Argentijnse troef niet als de meest adequate oplossing. 'We zullen Messi geen mandekking geven. Eén iemand kan hem niet houden', zei de Duitse bondscoach kort voor de verhuizing van de Duitse uitvalbasis Campo Bahia in Santo André naar Rio de Janeiro.

Het vertrouwen in een goede afloop is er bij Löw, die de verantwoordelijkheid voor het eventuele feest bij een wereldtitel in handen heeft gegeven van teammanager Oliver Bierhoff. 'Het maakt niet waar we het dan vieren. Het wordt in ieder geval mooi.'

Eerder op de dag hadden Thomas Müller en Philipp Lahm het grote Duitse vertrouwen al uitgesproken. 'We zijn optimistisch, we willen de wereldtitel eindelijk weer naar Duitsland brengen', refereerde Lahm aan het laatste WK-succes in 1990, toen ten koste van uitgerekend Argentinië de wereldtitel werd gepakt.

Persoonlijke titel
Voor Müller lonkt er ook een andere persoonlijke titel. Hij ligt met vijf treffers nog maar één goal achter op de huidige WK-topscorer James Rodríguez, die namens Colombia zes keer doel trof. 'Ik hoop natuurlijk mijn ploeg met een doelpuntje in de finale te kunnen helpen. Maar als dat niet lukt, dan is dat niet erg. Ik wil gewoon de wereldbeker.'

Müller beseft dat scoren zondag sowieso een lastige opgave gaat worden. Argentinië gaat de finale in met doelman Sergio Romero die zijn doel al 373 minuten schoon heeft gehouden. De Bayern-aanvaller weet dat Duitsland dit WK over een zwaar wapen beschikt, als het via combinaties niet wil lukken. Die Mannschaft is dit WK uitermate gevaarlijk geweest bij de standaardsituaties. 'Daarin zijn we sinds kort de koning', aldus Müller. 'Bovendien: ik heb nog nooit van Lionel Messi verloren', voegde hij vilein toe.

Miroslav Klose(foto) heeft al een eretitel te pakken. Inmiddels staat zijn teller van WK-goals op zestien, waarmee hij de Braziliaan Ronaldo uit de boeken heeft geschoten. De 36-jarige spits waarschuwt dat alleen bij winst zondag de andere bijzondere prestaties zullen tellen. 'Als we de finale verliezen, dan is mijn plezier van de titel WK-topscorer aller tijden verdampt', aldus Klose aan de vooravond van het sluitstuk van zijn vierde en laatste WK.

Dat geldt ook voor de ongekende 7-1 zege op Brazilië in de halve finale. 'Als we zondag niet winnen, dan zal die overwinning alleen goed zijn geweest voor de statistieken', zei  verdediger Benedikt Höwedes. 'We mogen niet de fout maken dat we al denken dat we er al zijn.'

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.