Duitsland jaagt mét Hummels op vierde wereldtitel

Reacties

Duitsland kan zondag in de WK-finale tegen Argentinië waarschijnlijk weer beschikken over Mats Hummels. De 25-jarige verdediger viel dinsdag in de met 7-1 gewonnen halve finale tegen Brazilië halverwege nog uit met een knieblessure, maar ondervindt daar geen hinder meer van.

Duitsland jaagt mét Hummels op vierde wereldtitel

Hans Flick, de assistent-trainer van de Duitse nationale ploeg, liet donderdag weten dat behalve de geblesseerde Shkodran Mustafi alle 22 spelers kunnen meetrainen. Ook Hummels moet dus in actie kunnen komen, hoewel hij tegen Portugal ook al vroegtijdig naar de kant moest en de achtste finale tegen Algerije volledig aan zich voorbij liet gaan wegens griep.

Desondanks heeft Hummels met twee doelpunten (tegen Portugal en Frankrijk) al een belangrijke bijdrage geleverd aan het WK-succes van Die Mannschaft, dat na de afstraffing van Brazilië favoriet is voor de finale tegen Argentinië. Dat is althans de algemene opinie in de toonaangevende media, omdat Argentinië penalty's nodig had om Oranje te verslaan.

Klose
Twaalf jaar na de verloren finales van het WK 2002 en het EK 2008 en de derde plaatsen op het WK 2006 en het WK 2010 is Miroslav Klose (op de foto met Hummels) erop gebrand niet weer te verliezen. 'Ik weet hoe klote het voelt om een WK-finale te verliezen. Daarom is het vooral belangrijk dat ding nu wel in de hoogte te kunnen duwen. Nu zijn wij aan de beurt.'

Of Duitsland nu wel of niet voor de vierde keer wereldkampioen wordt, voor de kersverse WK-topscorer aller tijden wacht ook nog een andere beslissing: gaat hij door als international, of stopt hij na het WK? 'Dat weet ik zelf nog niet. Dat beslis ik spontaan', aldus de 36-jarige spits, die met de 2-0 tegen Brazilië Ronaldo (vijftien WK-goals) onttroonde.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.