Buitenlandse media niet onder de indruk van Oranje

Reacties

De media in het buitenland waren niet bepaald onder de indruk van de halve finale tussen Nederland en Argentinië. Een overzicht.

Buitenlandse media niet onder de indruk van Oranje

Het Duitse Bild verwelkomt de Argentijnen in de finale, gaat uit van een Duitse overwinning door Lionel Messi en co alvast te feliciteren met de vicewereldtitel, maar had woensdag een bar slechte halve finale gezien. 'Terwijl Duitsland de wereld betovert met prachtig voetbal, boden Nederland en Argentinië 120 minuten horrorvoetbal. Gaap in plaats van gala.'

Bild gaat verder: 'Iedere seconde was de angst om te falen merkbaar. Je zou bijna denken dat beide landen de finale helemaal niet wílden halen, om zo niet vernederd te worden door Duitsland', toont Bild zich niet te beroerd om Die Mannschaft op te hemelen.

Ook The Guardian uit Engeland was niet echt te spreken over wat beide landen lieten zien in São Paulo. 'Nederland werd er maar weer eens aan herinnerd waarom van alle landen eigenlijk alleen Engeland banger is voor strafschoppenseries', verwijst het naar het verleden van Oranje - en Engeland zelf wat penalty's betreft.

'Tot de penaltyserie was het een beroerde halve finale geweest (...) Nederland heeft dit WK veel moois laten zien, maar tegen Argentinië leek het wel een ander team. Misschien hebben ze te vroeg gepiekt, het zelfvertrouwen ontbrak. Het werd een lange avond. Raar om te zien dat twee ploegen op dit niveau zo gewoontjes en fantasieloos spelen', conluderen de Britten.

Ook vanuit Frankrijk was er kritiek op het niveau van de halve finale. L'Équipe dacht met weemoed terug aan de heerlijke halve finale tussen Brazilië en Duitsland (1-7). 'De ene halve finale is de andere niet', weet het. 'Nederland en Argentinië voerden een tactisch steekspel zonder charme of franje uit. De kansen waren op de vingers van één hand te tellen, het meeste vermaak kwam van de enthousiaste Argentijnse fans.'

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.