Müller op recordjacht, Ajax al drie jaar zonder uitzege

Reacties

Dinsdagavond gaat de derde speelronde in de Champions League van start. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de duels in de groepen E tot en met H.

Müller op recordjacht, Ajax al drie jaar zonder uitzege

● Manchester City hoopt op bezoek bij CSKA Moskou eindelijk weer eens de nul te houden in een Europees duel. The Citizens wachten al negen opeenvolgende wedstrijden op een clean sheet. De laatste keer dat dat lukte was op 17 september 2013 op bezoek bij Viktoria Plzen (0-3). In de negen duels daarna kreeg de club zeventien treffers om de oren.

● Thomas Müller staat op het punt historie te schrijven bij Bayern München. De Duitse international scoorde namens Bayern al 22 keer in de Champions League en heeft nog één doelpunt nodig om recordhouder Mario Gomez (23 goals) te evenaren. Müller had zestig duels nodig voor zijn 22 CL-goals voor Bayern.

● Barcelona is bezig aan een ijzersterke reeks thuiswedstrijden in de Champions League. De Catalanen, die het opnemen tegen Ajax, verloren maar één van hun laatste 28 thuisoptredens in het miljoenentoernooi, tegen 21 overwinningen en 6 gelijke spelen. Bayern München was op 1 mei 2013 de enige club in die reeks die zonder kleerscheuren van het veld in Camp Nou stapte (3-0 zege).

● Ajax wacht in de Champions League al acht uitwedstrijden op een overwinning. Sinds de 2-0 winst op bezoek bij Dinamo Zagreb op 18 oktober 2011 speelden de Amsterdammers vier keer gelijk en leden vier nederlagen. De doelcijfers in die reeks bedragen 5-14.

Camp Nou, de thuishaven van Barcelona.
Camp Nou, de thuishaven van Barcelona.

● Bij Schalke 04, dat in Gelsenkirchen tegenover Sporting Lissabon staat, nadert Klaas-Jan Huntelaar een jubileum. De Oranje-international is nog maar vier treffers verwijderd van zijn honderdste doelpunt in dienst van Schalke. Op dit moment staat de teller voor de aanvaller op 96 goals in 149 officiële wedstrijden. Daarvan kwamen er 24 tot stand in Europese wedstrijden.

● AS Roma speelt op eigen veld tegen Bayern München. In de laatste vier thuisduels van de Italiaanse grootmacht vielen in totaal liefst twintig doelpunten: elf voor de thuisploeg en negen namens de bezoekers. De grillige doelcijfers vertalen zich logischerwijs in de resultaten. Roma won twee van die vier duels en leed nederlagen in de andere twee.

● Paris Saint-Germain speelt op bezoek bij APOEL Nicosia de tiende uitwedstrijd in zijn prille Champions League-historie. Tot dusverre leden de Parijzenaars pas twee nederlagen in hun eerste negen uitbeurten in het miljoenentoernooi (W6, G1): tegen FC Porto (1-0) en Benfica (2-1).

● FC Porto, dat thuis Athletic de Bilbao ontvangt, heeft een opvallend zwakke thuisbalans tegen Spaanse clubs. Van de twintig thuisduels verloor de Portugese club er acht, tegen negen zeges en drie gelijke spelen. FC Porto is dit seizoen met acht doelpunten vooralsnog de meeste productieve club in de CL. Real Madrid volgt met zeven goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.